De Koninklijke keuze van...

Aankomst bij Paleis

Zilveren huwelijksfeest Koningin Juliana en Prins Bernhard

Datum: rijtoer 30-4-1962

Koningin Juliana en Prins Bernhard maken samen met de Prinsessen Beatrix, Irene, Margriet en Marijke ter ere van hun zilveren huwelijk (trouwdatum 7 januari 1937) een rijtoer door Amsterdam in de Rolls-Royce Silver Wraith State Landaulette.

Vanaf het Paleis op de Dam wordt als eerste de Stadsschouwburg aangedaan. Hier verwelkomt het koor van de Nederlandse Opera o.l.v. H. van Wielink de gasten met het bruiloftslied uit de opera “Lohengrin”. Vandaar wordt de toer voortgezet naar het Museumplein en de RAI waar o.l.v. Nico van der Linden een welkomstlied door de mensen wordt gezongen en Tulpen aangeboden. Door burgemeester G. van Hal wordt later op de dag aan de Koninklijke familie het nationale geschenk aangeboden.

De volgende dag vindt een feestelijk diner plaats in de Spiegelzaal van het Amstelhotel waarbij o.a. Prinses Margaretha, Prins Bertil en Koning Gustaaf Adolf van Zweden, sjah Mohammed Reza Pahlawi en Farah Diba van Perzië, Koning Olav V van Noorwegen Koningin Elisabeth II van Groot-Brittannië en Prinses Marina van Kent, haar dochter Prinses Alexandra en Prins Philip, Prins Aschwin (broer van Bernhard), Prinses Armgard (moeder van Bernhard), groothertogin Charlotte van Luxemburg en vele anderen, aanwezig zijn.

De Auto

Rolls Royce Silver Wraith Limousine State Landaulette
Rolls-Royce Phantom V State Limousine

JA! Ook U kunt koninklijk trouwen en de mooiste dag van uw leven beleven in deze bijzondere auto. Lees verder...

 

Klik op een thumbnail voor meer details en informatie.