De Koninklijke keuze van...

Aankomst bij Paleis

Staatsiebezoek ZKH de Sjah van Perzië/Iran

Datum:

Sjah Mohammed Reza Pahlawi van Perzië/Iran arriveert met de kruiser HM De Ruyter in Amsterdam. Per motorboot wordt de Sjah naar de Prins Hendrikkade vervoerd waar hij wordt opgewacht door Koningin Juliana en Prins Bernhard en waar de Koninklijke Militaire Kapel het Iraanse volkslied speelt.

Het bezoek aan Amsterdam wordt gestart met een kranslegging bij het Nationaal Monument op de Dam samen met minister-president J.E. de Quay en een balkon-bezoek vanaf het Paleis waar de luid juichende menigte wordt toegezwaaid. ’s Avonds volgt er een receptie in het Rijksmuseum waar de Sjah, Koningin Juliana, Prins Bernhard en de Prinsessen Beatrix en Irene worden begroet door jhr. Roëll, directeur van het museum, en burgemeester G. van Hall van Amsterdam.

De volgende dag werden vele gemeenten per Rolls-Royce in het land bezocht, waar het feest was en diverse demonstraties werden gegeven. Bij een bezoek aan de Koninklijke Schouwburg in Den Haag wordt door de Nederlandse Opera “Gianni Schicchi” opgevoerd voorafgegaan door het Perzisch volkslied. Bij de laatste dag van het Staatsiebezoek, doopt Prinses Margriet op een werf te Rozenburg een naar de Sjah vernoemde tanker, de “Mohammed Reza Sjah”. Met een zilveren bijl en geholpen door Cornelis Verolme, hakt Prinses Margriet het koord door. ’s Avonds biedt de Sjah zijn Nederlandse gastheren een diner aan in de Perzische ambassade te Wassenaar en spreekt aan het eind in een interview zijn dank uit voor het bezoek.

De Auto

Rolls Royce Silver Wraith Limousine State Landaulette
Rolls-Royce Phantom V State Limousine

JA! Ook U kunt koninklijk trouwen en de mooiste dag van uw leven beleven in deze bijzondere auto. Lees verder...

 

Klik op een thumbnail voor meer details en informatie.